Rețete
Ciorbă de pui a la Corina
30/09/2016

La Cluj, vremea schimbătoare și mai răcoroasă de toamnă ne îndeamnă să mâncăm o ciorbă bună și caldă.

O ciorbă bună este definită de gustul fiecăruia dintre noi, dar majoritatea suntem de acord că ciorbele tradiționale trebuie să aibă carne, morcovi și alte rădăcinoase, precum și un pic de acritură. Pornind de la această premisă, noi am observat că este necesar să găsim un pic de inspirație la fiecare ciorbă, pentru că nu vrem să mâncăm mereu același lucru.

Despre cât de buni sunt morcovii am scris săptămâna trecută, iar astăzi e rândul pătrunjelului. Acesta conține multe vitamine, mai ales vitaminele A și C . În această perioadă de tranziție meteo este bine să consumăm mai multă vitamina C pentru un organism puternic, așa că putem începe cu rădăcina și frunzele de pătrunjel.

Corina a pregătit o ciorbă de pui cu multe rădăcini și legume bune, dar ca gust e un fel de amestec între a la grec și rădăuțeană. Avem nevoie de carne de pui, rădăcini de morcov și pătrunjel, ardei, ceapă și orez, care vor fierbe împreună în oală pentru a obține o armonie a gusturilor. La final, se drege ciorba cu smântână, lămâie și usturoi. Mai puteți servi cu ardei iute, pătrunjel verde sau tarhon, după cum vă place mai mult.

Pe blogul Corinei Ureche veți găsi toate detaliile pregătirii ciorbei.

Cu ce vă place cel mai mult să dregeți ciorbele?

Răspunde