Intrebari frecvente (FAQ)

 1. Ce imi ofera site-ul Targul Agro

  R: un sistem Web menit să faciliteze interacțiunea între producătorii și consumatorii de produse agricole în vederea comercializării produselor agricole.
 2. Cum ma loghez?

  R: Înregistrarea pe site

  Prin intermediul unui cont de utilizator vei beneficia de toate avantajele oferite de catre targulagro.ro.
  Poți pune în vânzare produse.

  Poti adauga produse, cautari in listele de favorite.
  Primești calificative pentru tranzacțiile realizate pe site.

  Poți plasa oferte pentru vânzările de tip Standard și Licitatie.

  Pentru a-ți crea un cont de utilizator ai nevoie de o adresă de e-mail validă și de un număr de telefon înregistrat în rețelele Orange, Vodafone sau Telekom.

  Cand te inregistrezi primesti automat un credit de 7 puncte cadou.

  Etapele procesului

  Crearea contului se realizează în 2 etape:
  – Introducerea datelor personale
  – Validarea adresei de e-mail

  Introducerea datelor personale

  În primul pas al procesului va trebui să îți introduci numele de utilizator, parola pe care o vei folosi și adresa de e-mail care va fi asociată contului. La această adresă vei primi toate notificările legate de activitatea ta pe site.

  Validarea adresei de e-mail

  La adresa de e-mail indicată de către tine îți vom trimite un link pe care va trebui să îl accesezi pentru validarea adresei.

  Validarea numărului de telefon

  La prima punere în vânzare va fi necesar să îți asociezi contului un număr de telefon mobil. Acesta va fi trimis cumpărătorilor atunci când ai comenzi. La acest număr vei primi un cod de validare pe care va trebui să îl introduci pe site. După confirmarea numărului de telefon contul tău va fi activ și îl vei putea folosi pentru a vinde pe targulagro.ro

  Schimbarea parolei

  targulagro.ro nu cunoaște parolele tale. Acestea sunt păstrate criptat, astfel încât nici măcar administratorii targulagro.ro nu le cunosc. Pentru schimbarea parolei va trebui să introduci numele tău de utilizator si o noua parola pentru actualizarea parolei.

  Numele de utilizator

  La crearea contului introduci un nume de utilizator. Acesta poate fi modificat de către tine accesând secțiunea Date de contact.
 3. Contul meu

  R: Este pagina din aplicatie unde vad datele de contact ale mele ca utilizator al aplicatiei, activitatea, mesajele, calificativele, transport si punctele mele.
  Anunturile mele cuprind: Toate anunturile, Anunturi de vanzare, Anunturi de cumparare,Anunturi de licitatie, Oferte de vanzare, Anunturi inactive.
  In Cosul meu vad Toate cumparaturile, Anunturi urmarite si Licitatii.
  Din Contul meu pot adauga un nou anunt de vanzare sau de cumparare.
 4. Cum creez un anunt standard de vanzare?

  R: Cum pui în vânzare

  Pentru a putea să vinzi pe targulagro.ro este necesar să ai un cont activ, iar dacă nu ai, te poți înregistra. Odată logat în cont poți pune în vânzare produse.

  Pe targulagro.ro poți folosi următoarele tipuri de vânzări:
  – Standard
  – Licitație
  – Anunț

  Vânzarea Standard

  Vânzarea de tip Standard - Instant este cea mai răspândită și cea mai simplă modalitate de vânzare a unui produs. Aceasta permite cumpărătorilor să plaseze o comandă la un preț fix, datele de contact fiind trimise instant ambilor participanți la tranzacție.

  Ai posibilitatea de a activa și funcția de negociere prin intermediul căreia cumpărătorii pot propune un alt preț decât cel afișat în pagina produsului. Dacă acesta este acceptat de tine, cumpărătorul este declarat câștigător și primește datele de contact ale vânzătorului. Ofertele propuse de cumpărători pot fi găsite în secțiunea Negocieri: oferte primite.

  Vânzarea de tip Instant este recomandabilă atunci când știi exact prețul pe care dorești să îl obții pentru produsul tău și dorești ca tranzacția să se realizeze cât mai repede.

  Vânzarea de tip Licitație

  Acest tip de vânzare este recomandat atunci când vrei să vinzi produsul la cel mai mare preț oferit de un cumpărător pentru produsul tău. Poți opta pentru vânzarea prin licitație în pasul doi al punerii în vânzare.

  La punerea în vânzare, tu vei stabili un preț de plecare și poți avea și un preț blitz la care ești dispus să vinzi imediat și/sau un preț minim rezervat sub care nu ești dispus să vinzi.

  Produsul este câștigat la prețul blitz și licitația se termina mai devreme, câștigător este ofertantul care a plasat oferta care convine vanzatorului care poate opri licitatia.

  Daca prețul rezervat nu este atins de niciun ofertant, vânzarea se va încheia fără succes și nu se va declara niciun câștigător.

  Vânzarea de tip Standard este recomandabilă atunci când vinzi un produs mai puțin căutat și nu te grăbești să finalizezi tranzacția.

  Anunțul

  Acestă formă de vânzare este disponibila doar pentru categoriile: Transport si Depozitare. În cadrul unui anunț, datele de contact (adresa de e-mail și numărul de telefon) sunt afișate în pagina produsului, astfel că un posibil client nu va mai fi nevoit să plaseze comanda pentru a le primi.

  Recomandări generale

  Modul în care este prezentat un produs este esențial atunci când un utilizator ia decizia de cumpărare. Pentru a-ți spori șansele de a vinde, îți oferim câteva recomandări:

  Titlul produsului – trebuie să fie denumirea exactă a produsului. Acolo unde este cazul, este recomandabil să fie precizat și modelul. În acest fel, produsul tău va fi găsit ușor de către cumpărători. Evită formulări de genul “ofertă”, “vând”. Aceștia termeni nu sunt folosiți de cumpărători atunci când fac o căutare.

  Categoria – alege cu atenție categoria astfel încât să fie cea corectă. Dacă produsul va fi încadrat într-o categorie greșită, îl vor găsi mai puțini potențiali cumpărători.

  Fotografiile – fotografiile vând. Asigură-te că ai surprins produsul din toate unghiurile relevante. Încearcă să evidențiezi defectele dacă acestea există. În acest fel vei evita orice fel de neplăceri.

  Prețul – unul dintre cei mai importanți factori ai unei tranzacții. Înainte de a stabili prețul produsului tău verifică şi care este prețul mediu la care alți vânzători oferă același produs. În acest fel te vei asigura că oferi prețul corect.

  Descrierea – trebuia să prezinte toate caracteristicile importante ale produsului și să atragă cumpărătorii. Evită formulări negative care îi pot îndepărta pe potențialii clienți şi încearcă să impui cât mai puține condiții. Experiența pentru cumpărător trebuie să fie cât mai plăcută şi ușoară.

  Metodele de livrare – oferă livrare gratuita prin curier. În acest fel, produsele vor ajunge repede la clienții tăi. Livrarea gratuită reprezintă încă un aspect care te poate diferenția în raport cu ceilalți vânzători.

  Comunicarea – fii deschis la dialog și încearcă să răspunzi cât mai repede întrebărilor primite prin intermediul forumului. Atunci când primești o comandă, contactează clientul pentru confirmare. În acest fel eviti şi cazurile în care coletul nu este ridicat. Dupa ce ai livrat produsul, poți reveni la client pentru a-l întreba dacă a fost mulțumit de produs și livrare. Astfel, îți vei crește şansele de a primi un calificativ pozitiv și de a-ţi face un client fidel.

  Promovările – în special dacă ești la început, promovările vor oferi produselor tale o expunere mai mare și implicit, mai multe șanse de a vinde mai repede.
 5. Cum creez un anunt de vanzare de tip licitatie?

  R: Anuntul de vanzare de tip Licitatie se creaza completand toate campurile obligatorii unde ase alege ca Tip anunt – Licitatie,si apoi cele optionale, previzualizezi anuntul si apoi publici anuntul.
 6. Cum creez un anunt de cumparare?

  R: Anuntul de cumparare se creaza completand toate campurile obligatorii si cele optionale, previzualizezi anuntul si apoi publici anuntul. Se pate crea doar anunt Standard.
 7. Cum creez un anunt de transport?

  R: Anuntul de transport se creaza completand toate campurile obligatorii (punctul de plecare, punctul de sosire, tipul de camion, tonaj, pret/km) si cele optionale (caracteristici speciale, volum, podea), previzualizezi anuntul si apoi publici anuntul cu promovare sau fara promovare. Numarul de puncte se decrementeaza corespunzator, respectiv cu 4 puncte pentru anunt promovat sau cu 1 punct pentru anunt simplu.
 8. Cum creez un anunt de caut depozitare?

  R: Anuntul de caut depozitare se creaza completand toate campurile obligatorii (titlu,localitate, pret si suprafata) si cele optionale (alte caracterstici, descriere), sau se pot adauga alti parametrii, previzualizezi anuntul si apoi publici anuntul cu promovare sau fara promovare. Numarul de puncte se decrementeaza corespunzator, respectiv cu 4 puncte pentru anunt promovat sau cu 1 punct pentru anunt simplu.
 9. Cum creez un anunt de oferta depozitare?

  R: Anuntul de depozitare se creaza completand toate campurile obligatorii (titlu,localitate, pret si suprafata) si cele optionale (alte caracterstici, descriere), sau se pot adauga alti parametrii, previzualizezi anuntul si apoi publici anuntul cu promovare sau fara promovare. Numarul de puncte se decrementeaza corespunzator, respectiv cu 4 puncte pentru anunt promovat sau cu 1 punct pentru anunt simplu.
 10. Cum promovez un anunt?

  R: Din Contul meu - Punctele mele, aleg Promoveaza anunt. Aleg anuntul pe care il voi promova. In urma promovarii vor fi consumate 4 puncte din totalul disponibil de puncte.
 11. Cum caut anunturile care ma intereseaza?

  R:Din pagina Home a aplicatiei am optiunea de cautare dupa anumite cuvinte sau descriere, si optiunea de Cautare avansata unde pot specifica in plus si localitatea si o arie in jurul localitatii respective, unde se va face cautarea de anunturi.
 12. Cum salvez o cautare?

  R: O cautare o salvez dand click pe butonul Salveaza cautarea din ecranul de cautare.
 13. Cum contactez vanzatorul?

  R:Trimite un mesaj vanzatorului direct de pe site, suna-l pe telefon pentru a stabili detaliile tranzactiei.
 14. Cum vad mesajele?

  R: Apasand icoana Pliculet, Pot vedea Noile mesaje sau pot vedea Toate mesajele.
 15. Cum vad notificarile?

  R: Apasand icoana de Stegulet, Pot vedea Noile notificari sau pot vedea Toate notificarile
 16. Calificative? Ce este un calificativ?

  R: Calificativele sunt instrumente dedicate potenţialilor cumpărători de pe targulagro.ro pentru a lua decizii informate cu privire la tranzacţiile pe care doresc să le realizeze. Înainte de a cumpăra un produs, utilizatorii pot verifica reputaţia unui vânzător prin numărul de calificative primite, rezultate în urma tranzacţiilor ce au fost efectuate pina in prezent.
 17. Cum acord un calificativ?

  R: După finalizarea oricărei tranzacții atât vânzătorul cât și cumpărătorul pot acorda un calificativ celuilalt și pot adauga un scurt comentariu referitor la modul cum a decurs vânzarea respectivă.
 18. Ce nu pot vinde pe targulagro.ro?

  R: Nu pot vinde produse care nu se regasesc in nomenclatorul standard de produse gestionat de site.
 19. Cand un anunt poate fi inactivat de catre administratorul site-ului?

  R: Cand administratorul site-ului considera ca un anunt contine date neconforme cu politica si regulile site-ului, acesta are dreptul sa inactiveze respectivul anunt.