Rețete
Prăjitură cu morcovi
23/09/2016

Săptămâna aceasta ne răsfățăm cu o prăjitură gătită în mod tradițional, dar cu câteva ingrediente mai puțin folosite la dulciuri în zona noastră.

Morcovul este o rădăcină des întâlnită în bucătăria românească, mai ales în supe și ciorbe. Beneficiile lui pentru sănătate sunt binecunoscute, iar argumentul că morcovii sunt buni pentru vedere a convins generații de copii reticenți să îl consume. Ceea ce este poate mai puțin cunoscut este faptul că morcovii, fiind și dulci, au fost folosiți singuri sau alături de miere, pentru a îndulci prăjiturile majorității populației Europei înainte de răspândirea pe scară largă a zahărului în secolul al XVIII-lea.

Prăjitura gătită de Corina se aseamănă cu un chec din punctul de vedere al pregătirii, asamblării și coacerii, dar conține și morcov ras. Pentru a pregăti amestecul omogen de morcov și aluat avem nevoie de doar 15 minute și de ingrediente simple care se găsesc de obicei în bucătărie. Se coace apoi pentru jumătate de oră într-o tavă de chec. Pentru ca rețeta noastră să fie un pic mai specială, avem nevoie si de o cutie nu prea mare de mascarpone. După ce s-a răcit prăjitura, o vom îmbrăca cu o glazură delicioasă.

Vă invităm pe blogul Corinei pentru a afla cum se prepară prăjitura noastră.

Care este prăjitura voastră rapidă de weekend?

Răspunde