Rețete
Un altfel de pește la cuptor - Păstrăv à la Venitienne
02/09/2016

Peștele este o parte importantă a unei alimentații sănătoase, deoarece conține grăsimile benefice omega-3, proteine și alte substanțe nutritive. Consumul acestui aliment este recomandat pentru inimă și pentru vasele de sânge, iar specialiștii ne sfătuiesc să consumăm pește de două ori pe săptămână.

În zona Clujului, cea mai la îndemână specie de pește este păstrăvul, care are o carne fragedă și destul de ușor de îndepărtat de pe os.

Unul dintre motivele pentru care ne plac atât de mult rețetele Corinei Ureche este faptul că nu necesită un timp îndelungat de pregătire și nici abilități de mare bucătar. Am ales o rețetă de păstrăv întreg la cuptor, prin care păstrăm calitățile nutritive ale cărnii și aducem un plus de savoare peștelui.

Avem nevoie de doi păstrăvi eviscerați și curățati de solzi, care se vând așa în majoritatea magazinelor. Aroma deosebită a acestui fel de mâncare este dată de amestecul de condimente cu care vom umple peștele. Păstravul se tăvălește apoi prin pesmet și se dă la cuptor. Pentru a afla umplutura inedită a peștelui, precum și instrucțiunile de pregătire, vă invităm pe blogul Corinei.

Ce altă rețetă de pește ați dori să publicăm pe blog?

 

Răspunde