Rețete
Tort ”Pani Walewska” – un desert sfărâmicios cu gust minunat!
24/04/2019

Tort ”Pani Walewska”. Combinația extrem de reușită de aluat sfărâmicios cu dulceață de fructe de pădure și bezea delicată face tortul absolut delicios, iar crema fiartă are un gust plăcut de unt. Pregătiți-l neapărat!

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

250 gr de făină;

-1 lingură praf de copt;

-50 gr de zahăr;

-100 gr de unt foarte rece;

-3 gălbenușuri.

Pentru cremă:

-1 lingură de făină;

-1 lingură de amidon;

-250 ml de lapte;

-50 gr de zahăr;

-1 gălbenuș;

-1 pliculeț de zahăr vanilat;

-100 gr de unt.

Pentru bezea:

-4 albușuri;

-130 gr de zahăr;

-1 lingură de amidon.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți aluatul. Cerneți făina, apoi adăugați praful de copt și zahărul. Amestecați.

2.Dați untul prin răzătoarea mare sau îl tăiați cuburi, apoi îl frecați cu făină, cât să obțineți un aluat firimituri.

3.Separați albușurile de gălbenușuri, iar unul din gălbenușuri îl puneți în alt vas, îl veți folosi pentru cremă.

4.Adăugați 3 gălbenușuri în compoziția de făină, amestecați cu spatula, apoi frământați aluatul, până puteți forma o bilă. Dacă nu se formează, adăugați 1 lingură de apă rece. Trebuie să obțineți un aluat destul de dens și nelipicios.

5.Tăiați o coală de hârtie de copt de mărimea tavei dumneavoastră, pe care întindeți aluatul într-un dreptunghi.

6.Transferați hârtia cu aluat pe tavă, nivelându-l din toate părțile.

7.Pregătiți bezeaua. Puneți albușurile într-un vas curat și le amestecați cu mixerul, până se formează o compoziție albă pufoasă, adăugând treptat zahărul.

8.Apoi adăugați amidonul și continuați să mixați, cât să obțineți vârfuri ferme.

9.Acoperiți blatul de aluat cu dulceață acrișoară de fructe de pădure.

10.Apoi adăugați un strat uniform de bezea.

11.Introduceți forma în cuptorul preîncălzit până la 180°C pentru 35-40 de minute.

12.Pregătiți crema. Într-o crăticioară, amestecați gălbenușul cu zahăr, apoi adăugați făina, zahărul vanilat și amidonul. Mai amestecați o dată.

13.Turnați treptat laptele, amestecând până la omogenizare.

14.Puneți cratița la foc și amestecați continuu, până crema se va îngroșa. Lăsați crema să se răcească.

15.Bateți untul moale cu mixerul și adăugați treptat câte 1 lingură de cremă fiartă.

16.Transferați blatul cu bezea pe masa de lucru și îl tăiați în jumătate împreună cu hârtia de copt.

17.Îndepărtați hârtia de copt și acoperiți un blat cu cremă.

18.Adăugați cel de-al doilea blat și dați tortul la frigider, să se prindă puțin crema.

Opțional, ornați tortul cu fructe de pădure sau zahăr pudră.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

Răspunde