Rețete
Tort cu lichior de oua
08/11/2017

Ingrediente blat:

  •  2 oua
  • 75 gr zahar
  • 50 gr faina
  • o lingurita praf de copt
  • 2 linguri apa rece.
  • 2 linguri cacao

Mod de preparare blat:

Ouale se mixeaza foarte bine cu zaharul pana este spumos.Se adauga cele doua linguri de apa una cate una. Faina se amesteca cu praful de copt si cu 2 linguri de cacao.Se amesteca in ouale mixate bine cu zaharul si se coace la 140 grade timp de 15 minute.Blatul se lasa la racit dupa care pregatim crem.

Ingrediente crema :

  • 3 oua
  • 100 gr unt cu 82 % grasime
  • 100 gr zahar pudra
  • 250 ml lichior de oua
  • 15 gr gelatina granule
  • 400 ml frisca lichida

Mod de preparare crema:

Prima data puneam la hidratat gelatina intr-o cana cam trei sfert sa fie cu apa ( o cana normala de vreo 250 ml ). Mixam bine frisca si o pastram in frigider. Separam albusul de galbenus de la cele 3 oua. Mixam bine albusul. Galbenusurile le mixam bine cu zaharul pudra si cu untul dupa care amestecam si frisca si albusul batute spuma separat. Adaugam si lichioru de oua si la urma gelatina,dar inainte gelatina sa fie lichida. Se pune cana cu gelatina intr-o cratita cu apa fierbine pe foc si se astepta pana este lichida Amestecam bine cu o spatula Acum peste blatul racit punem o forma detasabila si turnam crema. Bagam la frigider si lasam asa peste noapte sau cateva ore bune ca sa se intareasca. De exemplu am pregatit tortul pe la ora 16 :00 si la ora 23 :00 l-am decorat. Crema era deja intarita si am putul sa-l decorez.Tortul se decoreaza cum doriti. Daca doriti un tort mai inalt puteti sa mai faceti un blat si inca o daca crema,sau dublati ingredientele la crema si blatul va fi mai inalt.

 

Pofta buna!

Sursa:https://www.facebook.com/pg/Viorica72/photos/?tab=album&album_id=1682808011747883

 

Răspunde