Timpi de preparare
- Timp de preparare: 60 min
- Gata in: 60 min
Ingrediente
- 250 g ardei gras
- 2 gogoşari
- 250 g ceapă
- 3-4 căţei de usturoi
- 3-4 linguri ulei
- 400 g ciuperci
- 400 g roşii decojite în suc de roşii
- supă de legume
- 1 legatura pătrunjel
- 1 legatura mărar
- sare
- piper
Preparare
1. Se toacă ceapa mărunt şi se pune într-o tigaie încinsă cu ulei. Se pune o jumătate de linguriţă cu sare şi se amestecă până se căleşte puţin. Se adaugă usturoiul tocat mărunt şi ciupercile curăţate şi tăiate felii. Se mai lasă să se călească puţin, apoi se stinge cu jumătate cană de supă de legume şi se lasă să fiarbă înăbuşit, 20-25 minute.
2. Între timp, ardeii graşi, roşiile şi gogoşarii se taie cubuleţe, iar verdeaţa se spală, se curăţă şi se toacă mărunt.
3. Se adaugă mai întâi ardeii şi gogoşarii, apoi roşiile şi jumătate din verdeaţa tocată mărunt. Se amestecă şi se fierbe înăbuşit până scade sosul şi sunt bine fierte şi ciupercile. Se potriveşte la gust cu sare, piper şi verdeaţă şi se serveşte cu mămăliguţă.
- > 6 lucrări în livadă pe care este obligatoriu să le faci în luna iulie
- > Soluția de drojdie pentru grădină!
- > Știai că mărarul trebuie plantat lângă morcov și varză? Iată cum să asociezi corect plantele în grădină pentru a te bucura de o recoltă generoasă
- > Ardei pentru umplut (conservați pentru iarnă)!
- > Sarmale de urda in foi de vita