Rețete
Tartă cu fructe proaspete
22/07/2016

Săptămâna trecută am lăudat abundența de fructe autohtone savuroase și dorim să vă prezentăm în continuare o nouă rețetă în care să vă puteți bucura de ele.

Fructele aduc un aport de vitamine important și este bine să le consumăm proaspete, chiar și în prăjituri. Poate fi dificil să găsim o rețetă care să fie dulce, dar să păstreze vitaminele din piersici, zmeură sau afine.

Corina nu ne dezamăgește nici de această dată. Ea a pregătit o tartă cu nectarine și vișine proaspete, cu un blat de pandișpan și o cremă ușoară de vară. Partea cea mai complicată a acestei rețete este după spusele Corinei blatul pentru tartă. Pentru a obține un blat pufos și bine crescut este nevoie de un pic de răbdare și atenție la detalii. Trebuie să frecăm bine de tot gălbenușurile cu zahăr și să avem mare grijă la incorporarea albușurilor bătute în compoziție. Tarta se umple cu o cremă plăcută și aerată care se obține dintr-un amestec de frișcă și mascarpone. Deasupra cremei se vor adăuga fructe după gustul fiecăruia.

Pentru instrucțiunile pas cu pas vă invităm pe blogul Corinei Ureche.

Voi ce secrete aveți pentru un blat de pandișpan reușit?

Răspunde