Rețete
Strudel cu mere


INGREDIENTE:
Pentru aluat:
- 1 pahar de apă;
- un praf de sare;
- 20 g de oțet de mere;
- 30 g de ulei;
- 2.5 – 3 pahare de făină.
Pentru umplutură:
- 4 mere medii;
- 2 – 3 linguri de pesmet;
- 80 g de unt;
- 100 g de zahăr;
- o lămâie;
- scorțișoară după gust;
- stafide.
MOD DE PREPARARE:
- Puneți făina într-un bol. Faceți o adâncitură mică în mijlocul ei, în care adăugați apa puțin încălzită, iar apoi uleiul și oțetul. Nu uitați să puneți și praful de sare.
- Frământați aluatul. Dacă este necesar, mai adăugați puțină făină. Trebuie să obțineți o cocă elastică, care nu se va lipi de mâini.
- Înveliți coca în folie alimentară și lăsați-o să se odihnească într-un loc cald.
- Alegeți stafidele și opăriți-le în apă fierbinte timp de 15 minute, după care strecurați-le.
- Prăjiți pesmetul în unt.
- Stoarceți sucul de lămâie.
- Curățați merele de cotoare și tăiați-le cubulețe.
- Amestecați merele cu sucul de lămâie, zahărul, scorțișoara, stafidele și pesmetul. Uniformizați compoziția.
- Divizați aluatul în două părți.
- Presărați făină pe suprafața mesei și întindeți aluatul într-un blat cât mai subțire. Ungându-vă mâinile și aluatul cu ulei, întindeți blatul și cu mâinile. Cu cât va fi mai subțire, cu atât va fi mai crocant.
- Adăugați umplutura, întinzându-o uniform pe toată suprafața aluatului.
- Rulați aluatul sub formă de rulou și lipiți-i capetele. După cum ați înțeles, din ingredientele folosite veți obține două rulouri.
- Tapetați tava de copt cu hârtie de copt, puneți în ea rulourile și ungeți-le cu puțin unt topit.
- Coaceți ștrudelele aproximativ 30 de minute, la 180ºC. Când acestea se vor rumeni, scoateți-le din cuptor. Altfel se vor usca prea tare.
- Puteți presăra ștrudelele cu zahăr pudră.
Pofta buna!
Sursa: retete-usoare.eu
Categorii
Ultimele articole
- > 6 lucrări în livadă pe care este obligatoriu să le faci în luna iulie
- > Soluția de drojdie pentru grădină!
- > Știai că mărarul trebuie plantat lângă morcov și varză? Iată cum să asociezi corect plantele în grădină pentru a te bucura de o recoltă generoasă
- > Ardei pentru umplut (conservați pentru iarnă)!
- > Sarmale de urda in foi de vita
Răspunde