Știri
Știri noi din agricultură
10/05/2016

Astăzi a fost publicat un raport al Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) care ne atrage atenția asupra nivelelor ridicate de pesticide din legumele și fructele de import. Aceste nivele au depășit limita legală în mai multe cazuri.

Tot în contextul pesticidelor folosite în culturile vegetale, dorim să atragem atenția asupra unui mic ghid de conversie la agricultura ecologică. Acest ghid prezintă principalele aspecte care trebuie luate în considerare pentru a deveni fermier bio, dar și beneficiile pe care le aduce. De asemenea, Comisia Europeană a autorizat o nouă listă de substanțe permise  în exploatările agricole ecologice.

Luând în considerare situația fructelor și legumelor din import, este bine de știut că tinerii fermieri din România pot beneficia de mai multe finanțări europene în același timp. Programul PNDR 2014-2020 oferă posibilitatea de a accesa linia de finanțare pentru instalarea tinerilor fermiere, precum și măsurile non-agricole 6.2 și 6.4. Condițiile specifice se află aici.

Legea prezenței obligatorii pe rafturile magazinelor a produselor din România a fost modificată din nou, de data aceasta prin utilizarea sintagmei „lanț scurt de aprovizionare”. Acest lucru poate înseamna inclusiv achiziționarea produselor de import în cazul orașelor de frontieră. Articolul integral îl puteți citi aici.

Nu în ultimul rând, facem referire la situația plăților subvențiilor din agricultură. Se pare că aceste plăți întârzie din nou și Ministrul Agriculturii a cerut efectuarea unor controale pentru ca fermierii să poată efectua procesele agricole la momentul oportun.

Vă vom ține la curent cu cele mai importante știri agricole.

Răspunde