Știri
Știri importante din agricultură
07/06/2016

Astăzi, 7 iunie, va avea loc cu începere de la ora 12, un protest de mare amploare organizat de fermieri la București, în Parcul Izvor. Participanții la miting trebuie să aibă în vedere mai multe reguli și sugestii pentru o cât mai bună desfășurare a protestului.

Ministerul Agriculturii a publicat ieri un raport din care reiese că au fost plătite agriculturilor sume care depășesc 1,565 miliarde euro în perioada noiembrie – iunie 2016. Aceste valori sunt ridicate, dar majoritatea fermierilor se plâng de nerespectarea termenelor de plată, de faptul că nu există date clare pe care ei să se poată baza și de sistemul care se blochează des. Termenul inițial de plată a subvențiilor pentru zootehnie a fost 25 mai, dar din ultimele informații un termen realist este 10 iunie, chiar 13 iunie.

Fermierii mai pot să depună cererile unice până vineri, 10 iunie, la centrele APIA de care aparțin. Dacă nu ați completat cererile unice până acum, mai aveți puțin timp.

Tot săptămâna aceasta se plătesc subvențiile pentru motorina utilizată în primul trimestru al anului curent.

Sprijinirea producătorilor autohtoni nu înseamnă doar subvenții, ci și piață de desfacere corectă. Asociația Marilor Rețele Comerciale din România (AMRCR) dorește cât mai multe modificări la legea supermarketurilor, susținând că ar fi în detrimentul marilor retaileri.

Ce părere aveți de protestul fermierilor în contextul agricol actual ? Dacă aveți posibilitatea, vă invităm să postați poze direct pe pagina noastră de Facebook.

 

 

 

 

Răspunde