Știri
Știri din agricultură
14/03/2016

La început de săptămână, vă aducem un rezumat al celor mai importante știri din agricultură.

Astăzi, 14 martie, are loc la Bruxelles întâlnirea miniștrilor agriculturii din Uniunea Europeană pentru a face o analiză a situației actuale din diferite sectoare ale agriculturii aflate în dificultate, printre care se numără și lactatele, carnea de porc, legumele și fructele. Este luată în considerare varianta activării articolului 222, ceea face posibilă limitarea producției de lapte, strict temporar și în caz excepțional. Articolul complet îl puteți citi aici.

Vă vom ține la curent cu deciziile luate la nivel european și cum vor afecta ele agricultura românească.

Plățile de la APIA sunt așteptate să intre în conturile fermierilor în luna aprilie. MADR vehiculează 8 aprilie ca dată de începere a plăților. Pe de altă parte, surse din agenție detaliază problemele pe care le au cu funcționarea aplicației informatice folosite. Pentru a afla cu ce se confruntă Agenția de Plăți, dați click aici.

O veste bună pentru agricultorii care lucrează în regim ecologic. Ei pot primi subvenții între 293 și 620 de euro pe hectar pe an, în funcție de tipul culturii. Pentru mai multe detalii, accesați acest link.

O altă oportunitate de finanțare se adresează Grupurilor de Acțiune Locală (GAL) prin Măsura 19 – Dezvoltarea locală LEADER, care este deschisă în perioada 10 martie – 08 aprilie 2016.

Ghidul solicitantului poate fi accesat pe site-ul AFIR sau pe site-ul MADR.

Un exemplu de proiect de succes îl reprezintă o colaborare între un GAL din România și unul din Franța. Articolul complet îl puteți citi aici.

Urmăriți-ne în continuare pentru a fi la curent cu noutățile din agricultură.

 

 

 

Răspunde