Știri
Știri agricole importante
26/07/2016

La sfârșitul lunii iulie plata subvențiilor se află în întârziere cu o lună față de termenul inițial, iar prelungirea până la 30 septembrie a datei limită aduce noi neajunsuri fermierilor.

Președintele Asociației Crescătorilor de Bovine pentru Carne din România (ACBCR), Dumitru Grigorean, detaliază mai multe probleme cu care se confruntă fermierii implicați în creșterea bovinelor.

APIA susține că au fost realizate plățile, dar beneficiarii se plâng că aceste sume nu au ajuns în conturile lor. De asemenea, dânsul consideră că situația pieței laptelui și a cărnii, precum și discrepanța dintre prețul plătit la poarta fermei și cel de pe rafturile supermarketurile poate duce la distrugerea zootehniei din România. Este vehiculată posibilitatea intrării fermierilor în greva foamei, punct de vedere pe care îl susține și Zoltan Haller, președintele Asociaţiei Crescătorilor de Bălţate Româneşti.

Întârzierile din sectorul bovinelor afectează și alte sectoare zootehnice, ale ovinelor și caprinelor. Fermierii din aceste sectoare au nevoie de bani pentru a plăti chiriile pe terenuri, creditele, precum și penalitățile aferente. Se preconizează că subvențiile pentru ovine vor intra în conturile fermierilor după 1 august.

Situația dependenței crescătorilor de ovine de subvențiile agricole este cunoscută la nivelul ministerului de resort și a fost adresată în cadrul conferinței ”Păstoritul, tradiție și competitivitate” de la Păltiniș. Ministrul Achimescu încurajează crescătorii să se orienteze spre comerțul intracomunitar și spre promovarea consumului de carne de ovine/caprine în România.

Cei care așteaptă coacerea roșiilor pot folosi o tehnică naturală pentru a grăbi procesul în cazul unui număr redus de plante.

Ce alte metode naturale pentru a accelera coacerea plantelor cunoașteți?

 

 

 

 

Răspunde