Rețete
Snitele suculente
24/10/2017

Ingrediente (pentru 4 portii):

4 buc. piept de pui, fara os si fara piele
250 g faina
4 lingurite sare
4 lingurite piper negru macinat
3 linguri ghimbir ras
1 lingura nucsoara macinata
2 lingurite cimbru macinat
2 lingurite salvie macinata
2 linguri paprika
1 lingurita piper cayenne
4 oua
8 linguri apa
ulei vegetal, pentru prajit

Pentru sosul de miere si usturoi:
2 linguri ulei de masline
3-4 catei de usturoi pisati
350 g miere
60 ml sos de soia cu continut redus de sodiu
1 lingurita piper negru macinat

Mod de preparare:

Tai pieptul de pui in mai multe fileuri si le bati cu ciocanul pentru snitele. Cerni faina, o amesteci cu sarea, piperul negru macinat, ghimbirul, nucsoara, cimbrul, salvia, paprika si piperul cayenne.
Retine: acest amestec de faina si condimente este suficient pentru doua serii din cantitatea de pui pentru aceasta reteta, asa ca poti pastra restul in frigider, intr-o punga resigilabila.
Bati ouale si le amesteci cu apa, pana la omogenizare. Condimentezi fileurile cu sare si piper si dai carnea prin faina amestecata cu condimente. Treci snitelele prin ouale batute si le dai din nou prin amestecul de faina si condimente.

Incingi intr-o tigaie o cantitate suficienta de ulei vegetal. Cand uleiul e gata, prajesti snitelele, dar ai grija sa nu se rumeneasca prea repede. Reduci flacara la foc mediu-mic si rumenesti snitelele 4 sau 5 minute pe fiecare parte, pana devin maro-aurii si crocante.
Scoti snitelele pe un platou pregatit cu hartie absorbanta, ca sa elimini excesul de ulei, si le lasi cateva minute, inainte sa le dai prin sosul de miere si usturoi. Daca vrei, le servesti alaturi de o garnitura de orez sau taitei.
Pentru sosul de miere si usturoi, adaugi 2 linguri de ulei de masline si usturoiul tocat intr-o tigaie. Sotezi la foc mediu pana se inmoaie usturoiul, dar nu il lasa sa se rumeneasca sau sa se arda prea tare.
Adaugi mierea, sosul de soia si piperul negru macinat. Tii pe aragaz la foc mic, 5-10 minute, iei sosul de pe foc si il lasi cateva minute sa se raceasca. E important sa stai cu ochii pe sos in timp ce fierbe la foc mic, deoarece poate da pe afara foarte repede. Servesti calde aceste snitele de pui cu sos de miere si usturoi!

Răspunde