Rețete
Ridichi rosii marinate
30/04/2019

Ele pot fi servite în calitate de aperitiv excepțional pe masa de sărbătoare sau alături de friptură, frigărui. Pregătiți-le neapărat! Vă garantăm că veți rămâne mulțumiți de această rețetă!

INGREDIENTE:

-1 kg de ridichi roșii;

-o căpățână de usturoi;

-câteva fire de mărar și pătrunjel;

-1 litru de apă;

-6 lingurițe de zahăr;

-3 lingurițe de sare;

-120 ml de oțet 9%;

-5 foi de dafin;

-10 boabe de piper negru;

-10 boabe de ienibahar;

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți marinada: turnați apa într-o cratiță încăpătoare. Adăugați sarea, zahărul, foile de dafin, boabele de piper negru, boabele de ienibahar și cuișoarele. Amestecați.

2.Fierbeți marinada timp de 30 secunde din momentul clocotirii.

3.Luați-o de pe foc și acoperiți-o cu un capac. Lăsați-o să se răcească până va atinge temperatura de aproximativ 50°C (trebuie să fie foarte caldă, dar nu fierbinte).

4.Spălați și uscați câteva fire de mărar și pătrunjel. Puneți-le pe fundul recipientului, în care veți marina ridichile (noi am folosit un borcan de 2 litri).

5.Curățați cățeii de usturoi și tăiați-i în feliuțe. Adăugați câte o treime din ei pe fundul vasului, între ridichi (la mijloc) și pe suprafața ridichilor.

6.Spălați și uscați ridichile, tăindu-le bazele și vârfurile. Tăiați-le în rondele cu grosimea de 3-4 mm și puneți-le cât mai compact în recipientul pregătit.

7.Turnați marinada caldă în recipient, strecurându-o (condimentele nu trebuie să ajungă în el).

8.Turnați oțetul în recipient. Acoperiți-l cu un capac și agitați-i puțin conținutul.

9.Lăsați ridichile și marinada să se răcească până la temperatura camerei.

10.Apoi dați-le la frigider pentru 8 ore. După aceasta puteți să le gustați. Noi le-am servit cu mărar mărunțit și ulei, pregătind astfel o mică salată.

Ridichile marinate sunt fine și delicioase!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

Răspunde