

Ele pot fi servite în calitate de aperitiv excepțional pe masa de sărbătoare sau alături de friptură, frigărui. Pregătiți-le neapărat! Vă garantăm că veți rămâne mulțumiți de această rețetă!
INGREDIENTE:
-1 kg de ridichi roșii;
-o căpățână de usturoi;
-câteva fire de mărar și pătrunjel;
-1 litru de apă;
-6 lingurițe de zahăr;
-3 lingurițe de sare;
-120 ml de oțet 9%;
-5 foi de dafin;
-10 boabe de piper negru;
-10 boabe de ienibahar;
MOD DE PREPARARE:
1.Pregătiți marinada: turnați apa într-o cratiță încăpătoare. Adăugați sarea, zahărul, foile de dafin, boabele de piper negru, boabele de ienibahar și cuișoarele. Amestecați.
2.Fierbeți marinada timp de 30 secunde din momentul clocotirii.
3.Luați-o de pe foc și acoperiți-o cu un capac. Lăsați-o să se răcească până va atinge temperatura de aproximativ 50°C (trebuie să fie foarte caldă, dar nu fierbinte).
4.Spălați și uscați câteva fire de mărar și pătrunjel. Puneți-le pe fundul recipientului, în care veți marina ridichile (noi am folosit un borcan de 2 litri).
5.Curățați cățeii de usturoi și tăiați-i în feliuțe. Adăugați câte o treime din ei pe fundul vasului, între ridichi (la mijloc) și pe suprafața ridichilor.
6.Spălați și uscați ridichile, tăindu-le bazele și vârfurile. Tăiați-le în rondele cu grosimea de 3-4 mm și puneți-le cât mai compact în recipientul pregătit.
7.Turnați marinada caldă în recipient, strecurându-o (condimentele nu trebuie să ajungă în el).
8.Turnați oțetul în recipient. Acoperiți-l cu un capac și agitați-i puțin conținutul.
9.Lăsați ridichile și marinada să se răcească până la temperatura camerei.
10.Apoi dați-le la frigider pentru 8 ore. După aceasta puteți să le gustați. Noi le-am servit cu mărar mărunțit și ulei, pregătind astfel o mică salată.
Ridichile marinate sunt fine și delicioase!
Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!
- > 6 lucrări în livadă pe care este obligatoriu să le faci în luna iulie
- > Soluția de drojdie pentru grădină!
- > Știai că mărarul trebuie plantat lângă morcov și varză? Iată cum să asociezi corect plantele în grădină pentru a te bucura de o recoltă generoasă
- > Ardei pentru umplut (conservați pentru iarnă)!
- > Sarmale de urda in foi de vita