Stil de viață
Principalele alimente alcaline si cum să reduci acidoza
14/09/2017

Acidoza

Acidoza este un termen medical pentru conditia in care sangele este acid. Aceasta conditie poate fi cauzata de probleme respiratorii si probleme ale tractului digestiv, dar poate fi favorizata si de unele tulburari neurologice.

Corpului nu-i trebuie mult pentru a se destabiliza, este suficient un pH sub 7.35 pentru a declansa urmatoarele simptome:

  • respiratie rapida si superficiala
  • confuzie
  • oboseala
  • somnolenta
  • lipsa poftei de mancare
  • icter
  • ritm cardiac marit

Din cauza pierderii de minerale, o aciditate prea mare poate mari riscul de osteoporoza, cancer, probleme hepatice si boli cardiace.

Care sunt persoanele predispuse la acidoza?

Acidoza poate afecta pe oricine, insa factorii de risc sunt inactivitatea, fumatul si o alimentatie deficitara. Persoanele care sufera de alcoolism, insuficienta hepatica sau convulsii sunt cei mai vulnerabili si ar trebui sa adopte o alimentatie care sa evite acidoza.

Cum eviti acidoza

Produsele care trebuie evitate cel mai mult sunt lactatele, carnea rosie si pestele, zaharul rafinat si cerealele rafinate. Alimentele procesate si modificate genetic pot, de asemenea, contribui la aceasta conditie.

Alimentatia ideala este alcatuita din produse proaspete, dense nutritiv, intr-o proportie de 80% legume si 20% fructe.

Daca nu stii de unde sa incepi, iata o lista cu cele mai alcaline alimente:

  1. Telina
  2. Sparanghel
  3. Lamai
  4. Kale
  5. Spanac
  6. Tulpini de napi
  7. Sfecla
  8. Rubarba
  9. Hrean
  10. Napi
  11. Morcovi
  12. Rucola
  13. Avocado
  14. Broccoli
  15. Patrunjel
  16. Varza
  17. Rosii
  18. Dovlecei
  19. Macris
  20. Cartofi dulci

Daca suferi de aciditate de multe vreme, suplimenteaza aportul de calciu, vitamina D si magneziu pentru a reface rezervele corpului.

Este important si sa te odihnesti suficient, sa respiri adanc si sa eviti stresul.

Sursa: http://dailyhealthpost.com/20-alkaline-foods-to-eat-everyday/

Răspunde