Rețete
Prăjitură cu mere “Tsvetaeva”
02/05/2018
 

Prăjitura cu mere “Tsvetaeva” este incredibil de gustoasă și gingașă. Aceasta se prepară din blat sfărâmicios, mere aromate și cremă fină de smântână. Acest desert a fost numit în cinstea surorilor Anna și Marina Tsvetaeva, care își serveau musafirii cu acest deliciu. Prăjitura este foarte suculentă, parfumată și poate fi preparată în orice anotimp. Serviți-o cu o ceașcă de ceai și o bilă de înghețată.

INGREDIENTE PENTRU ALUAT

-2 pahare de făină

-0.5 pahar de apă

-150 g de unt

-0.5 linguriță bicarbonat de sodiu stins cu oțet

INGREDIENTE PENTRU CREMĂ

-1 pahar de smântână

-1 pahar de zahăr

-1 ou

-2 linguri de făină

-1 kg de mere

MOD DE PREPARARE 

1. Aluatul. Cerneți făina și frecați-o cu untul moale de temperatura camerei, adăugați apa caldă și bicarbonatul de sodiu stins cu oțet. Frământați aluatul. Veți obține un aluat moale și nelipicios.

2. Ungeți forma de copt cu unt și așezați aluatul.


3. Curățați merele de coajă și îndepărtați cotorul cu semințe, tăiați merele felii subțiri.

4. Așezați feliile de mere pe aluat.

 

5. Preparați crema – amestecați toate ingredientele pentru cremă și bateți cu mixerul.

6. Turnați crema obținută deasupra merelor și coaceți prăjitura în cuptorul preîncălzit la temperatura de 200 de grade timp de 40-45 de minute.

 7. Lăsați prăjitura să se răcească și presărați-o la dorință cu zahăr pudră. Serviți prăjitura cu un ceai aromat și o bilă de înghețată.

Răspunde