Rețete
Placinta cu mere
06/11/2017

Placinta cu mere ,un desert simplu de toamna ,delicios si aromat . Foile sunt facute in casa , mie imi plac mult mai mult decat cele cumparate ,au alt gust ,cel ce-mi aminteste de bunica.

Ingrediente

  • Aluat
  • 240 g faina
  • 120 ml apa
  • 4 linguri de ulei
  • 1 lingura de otet
  • un varf de lingurita de sare
  • Umplutura
  • 6 mere mari (1,2 kg )
  • 6 linguri de zahar
  • 4 linguri de ulei
  • scortisoara
  • nuca macinata
  • Mod de preparare placinta cu mere 

    Prima data preparam foile .

    Incalziti apa impreuna cu uleiul si otetul ; nu trebuie sa fie fierbinte ,doar calduta .

    Intr-un bol cerneti faina ,adaugati sarea si incepeti sa framantati adaugand apa cu uleiul si otetul putin cate putin pana formati un aluat potrivit .Nu trebuie sa fie tare dar nici moale ,mai adaugati faina sau putina apa pentru o consistenta potrivita .Framantati-l bine cateva minute si puneti-l intr-un bol sa se odihneasca .

    Acopertiti-l cu un prosop de bucatarie sau o folie alimentara ,lasand o parte descoperita sa iasa umiditatea care se formeaza .Lasati-l sa se odihneasca in jur de o ora ,asa va fi usor de intins si veti putea obtine foi fine si subtiri .

    Dupa o ora ,presarati faina pe blatul de lucru si impartiti aluatul in doua bucati .Intindeti cu sucitorul fiecare bucata in foi de aproximativ 50×70 cm ,presarand faina cand este nevoie pentru a nu se lipi .

    Pentru incepatori ar fi de preferat ca aluatul sa fie impartit in 4 bucati , vor iesi foi mai mici si usor de intins .

    Daca va plac foile extrem de subtiri le puteti face mai mari ,aluatul este foarte elastic si se pot obtine foi mai mari .

  • Cat timp se odihneste aluatul ,spalati merele si dati-le pe razatoarea cu gauri mari.

    Eu am intins doua foi de 50 x 70 cm ,am impartit merele rase in mod egal pe ambele foi,am presarat cate 3 linguri de zahar pe fiecare foaie si cate doua linguri de ulei .

    Daca va place puteti presara si scortisoara si nuci macinate,vor da placintei un gust si-o aroma gr

    Am rulat si am impartit bucata obtinuta in doua rulouri  de 35 cm fiecare pe care le-am pus in tava tapetata cu hartie de copt .

Am taiat rulourile in bucati si am copt placinta 40-45 de minute la 180 °C .Cand s-a mai racorit am presarat zahar pudra .Pofta buna !

Sursa:https://retetefeldefel.ro/placinta-cu-mere/#prettyPhoto

 

 

Răspunde