Știri
Piața agroalimentară din România
04/04/2016

Știrile din agricultură prezentate de noi în ultima perioadă au făcut referire la subvenții, ajutoare și programe de susținere a agriculturii autohtone. Săptămâna aceasta dorim să vă prezentăm un rezumat care include efectele directe asupra consumatorului final.

Ministrul Agriculturii Achim Irimescu a acordat un interviu unei publicații financiare în care explică pe larg neajunsurile pieței de alimente din țară. Se face referire la scandalurile din piață în care au fost implicate produse contaminate, ba chiar expirate și lipsa implicării autorităților responsabile. Domnul Irimescu relatează cazul concret al unui camion cu carne de porc din Polonia, oprit pentru controlul vamal, în care șoferul pur și simplu a fugit, deoarece nu avea nici un fel de acte. În alte cazuri nu se întâmplă nimic și hrana de calitate inferioară ajunge pe rafturi și la consumatori. Vă invităm să citiți articolul integral în Ziarul Financiar.

În continuarea acestor declarații ale Ministrului, producătorii locali au reacționat prin confirmarea informațiilor legate de situația produselor din import. Laurenţiu Baciu, președintele Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România, a acordat un interviu pentru Mediafax în care ne-a oferit punctul de vedere al ligii referitor la cazurile menționate de către domnul Irimescu. Întreaga declarație o puteți accesa aici.

Producătorii autohtoni din sectorul agroalimentar propun începerea unei campanii prin care produsele românești pot fi identificate cu ușurință pe rafturile magazinelor, prin etichete clare care să specifice proveniența produselor. Mai multe detalii citiți aici.

Fermierii români așteaptă cu nerăbdare data de 8 aprilie, când vor începe plățile de la APIA. Pentru o imagine mai clară a metodelor de plată, vă invităm să citiți acest articol.

Ne dorim să aflăm părerea consumatorilor, dar și a fermierilor, despre politicile de import din sectorul agroalimentar. Cumpărați în continuare din supermarket sau căutați o altă soluție?

 

Răspunde