Rețete
Papanasi cu iaurt reteta rapida
27/06/2019
Ingrediente:
 
Pentru papanasi:
  • 200 g iaurt gras (cu min 3,5 % grasime, preferabil iaurt grecesc cu 10%)
  • 150 ml apa
  • 100 g gris
  • vanilie
  • un praf de sare
  • 1 ou
  • 10 g unt
  • 30 g pesmet
Pentru servit:
  • 250 ml smantana acrisoara min 20% grasime
  • 100 g zahar pudra
  • vanilie

Cum se fac acesti papanasi cu iaurt?

Papanasii cu iaurt se fac extrem de simplu si de rapid. Se ia o craticioara in care se pune apa si iaurtul si un praf de sare. Separat cantarim grisul. Recomandabil este  iaurtul grecesc cu 10% grasime.

Cand apa si iaurtul dau in clocot se adauga grisul in ploaie, amestecand incontinuu. Se adauga apoi si vanilia si se amesteca pana se ingroasa. Nu dureaza mai mult de 3-4 minute.

Se ia de pe foc craticioara si se adauga oul intreg. Se amesteca pana se omogenizeaza si se lasa la racit cateva minute pana pregatim pesmetul. Dupa ce punem oul nu mai asezam cratita pe foc! Oul se va gati de la caldura degajata de compozitia fierbinte.

Cum se face pesmetul rumen pentru papanasi?

Incalzim mai intai untul (puteti folosi si ulei) intr-o tigaie si cand s-a incins adaugam pesmetul si amestecam pana se rumeneste. Daca doriti, puteti adauga si 1 lingurita de zahar tos. Acesta se va carameliza si va da o savoare aparte acestor papanasi cu iaurt.

Cum se modeleaza papanasii?

Se ia din compozitia cu iaurt cate o lingura si se formeaza mici sfere cu mana uda. Papanasii astfel modelati se aseaza direct in tigaia cu pesmet. Daca scuturam tigaia, papanasii se rostogolesc prin pesmetul auriu.

Papanasii se scot pe un platou.

Servire papanasi cu iaurt

Papanasii cu iaurt se servesc cu smantana amestecata cu zahar pudra si vanilie. In compozitia papanasilor nu punem zahar, astfel incat in smantana putem adauga zahar dupa gust.

Răspunde