Știri
Noutăți legislative importante
14/06/2016

Legea supermarketurilor a fost adoptată în Camera Deputaților cu 293 de voturi ”pentru” și niciun vot ”împotrivă”. Impactul și prevederile legii sunt explicate aici pe înțelesul tuturor. Grupurile interesate de lege, fermierii și Asociatia Marilor Retele Comerciale, au avut reacții diferite la adoptarea ei.

Perioada de depunere a cererilor unice s-a încheiat, dar situația plăților întârziate continuă. Ministrul Irimescu ne oferă un exemplu de întârziere inexplicabilă între efectuarea plății de la Trezorerie și momentul când este efectivă plata în contul fermierului. Dezvoltatorii sistemului informatic folosit de APIA, SIVECO, ne dau mai multe detalii despre modul în care funcționează acest sistem și care sunt posibilele cauze ale întârzierilor.

Ministerul de resort anunță că începând de vineri se vor realiza plățile pentru zootehnie. Primele plăți care vor fi efectuate reprezintă Ajutorul Național Tranzitoriu, continuând săptămâna viitoare cu plata ajutorului cuplat.

Uniunea Europeană anunță prelungirea perioadei de plată a subvențiilor până în luna octombrie. Termenul inițial era 30 iunie, iar comisarul Phil Hogan avertizează că prelungirea nu trebuie folosită ca o scuză, în timp ce Ministrul Agriculturii susține că prelungirea va fi de maxim o lună.

Cum vă afectează situația subvențiilor de anul acesta? Așteptăm poveștile voastre în secțiunea de comentarii și pe pagina de Facebook.

Răspunde