Rețete
Negresa de post
15/11/2017

Ingrediente:

  • 2 cani faina
  • 1 cana zahar
  • 1 cana apa
  • 1/2 cana ulei
  • 2 linguri fulgi de cocos
  • 4 linguri gem de prune
  • 3 linguri cacao
  • 100 g stafide
  • o sticluta esenta de rom
  • un plic praf de copt
  • un varf cutit de sare

Pentru pudrat prajitura:

  • 2-3 linguri zahar pudra cu gust de vanilie

Mod de preparare:

Inainte de a ne apuca de prepararea prajiturii, aprindem cuptorul la foc mediu si tapetam o tava(dimensiunea 24x24 cm) cu hartie de copt.

Punem zaharul intr-un castron si adaugam pe rand amestecand cu telul, apa, uleiul, sarea,esenta, gemul si nuca de cocos. Cernem faina cu cacao si praful de copt si le adaugam treptat in compozitia de mai sus.

Amestecam bine cu telul ca sa nu faca cocoloase si adaugam stafidele.

Turnam aluatul in tava pe care o dam la cuptor pentru aproximativ 40 de minute.

Facem testul cu scobitoarea pentru a ne asigura ca prajitura este coapta.

Cand se raceste o pudram cu zaharul, apoi o portionam.

Servim prajitura alaturi de cei dragi.

Pofta buna!

 

Răspunde