Rețete
Mușchiuleț de porc cu sos de legume
16/09/2016

Un stil de gătit sănătos înseamnă să alegem produsele care sunt proaspete și de sezon în piețe și măcelării. În cazul cărnii, este vorba consumul animalelor care sunt crescute tradițional la noi în țară și care se pot achiziționa direct de la producători.

Carnea de porc a primit o faimă rea din cauza colesterolui, dar nivelul acestuia depinde de bucata de carne și modul de preparare. Produsele preambalate, pastrama și șunculița sunt într-adevăr nocive din cauza conținutului ridicat de conservant și nitriți. Carnea de porc proaspătă -cotletul și mușchiulețul de porc mai ales- sunt benefice și necesare organismului.

Pentru acest sfârșit de săptămână vă prezentăm o friptură din mușchiuleț de porc cu sos de legume proaspete. Friptura noastră este făcută în cratiță direct pe aragaz, dar se poate face și la cuptor. Important este să rumenim carnea un pic pe toate părțile pentru ca să aibă o crustă frumoasă înainte să o gătim la foc mic. Sosul nostru are un gust aparte dat de gătirea legumelor împreună cu carnea, iar astfel aromele se combină armonios. Carnea și legumele se gătesc la foc mic timp de două ore. Legumele bine făcute și lichidul rămas se procesează în blender pentru a obține un sos fin și cremos. Corina a servit friptura alături de mazăre, dar puteți opta pentru alte garnituri. Dacă nu am reușit să vă convingem să încercați rețeta cu porc, se poate găti și cu pui.

Corina Ureche vă așteaptă pe blogul ei pentru descoperi această rețetă.

Care este preparatul vostru preferat din carne de porc?

 

 

Răspunde