Știri
Măsuri pentru sprijinirea agriculturii
28/06/2016

După cum vă informam săptămâna trecută, APIA a demarat plățile aferente fermierilor încadrați în eșantionul de control, iar din data de 23 iunie a început efectuarea plăților pentru această categorie de fermieri.

O treime din fermele de subzistență din Uniunea Europeană se află în România, cu mențiunea că au în medie 4 hectare, de 4 ori mai puțin decât în alte țări membre. Dezvoltarea agriculturii la nivel european implică mai multe direcții, dintre care menționăm înființarea grupurilor de producători și comasarea terenurilor agricole. Este necesară implementarea unor măsuri care să susțină dezvoltarea economică de viitor a agriculturii, iar una dintre acestea este submăsura 6.5 pentru micii fermieri, care oferă subvenții în cazul vânzării sau arendării terenurilor care au fost înscrise cel puțin 1 an în schema simplificată pentru micii fermieri.

18400 de fermieri care au angajamente pe măsura 10 – Agromediu și climă pot depune cereri de proiecte pentru activități de formare profesională. Suma disponibilă este de 4.7 milioane de euro, dar este distribuită în mod inegal pe regiuni, astfel că vă invităm să citiți mai multe aici.

Unul dintre subiectele cele mai aprinse din ultima vreme este referendumul din Marea Britanie privind ieșirea din Uniunea Europeană. Printre cei care au votat pentru a părasi Uniunea se numără și fermierii, fiind motivați de mai mulți factori, printre care și întârzierile la plata subvențiilor.

Ce părere aveți despre rezultatul referendumului din Marea Britanie?

 

Răspunde