Rețete
Khachapuri – lipii simple, gustoase și hrănitoare!
26/03/2019

Sunteți în căutarea unei rețete delicioase de khachapuri? Iată una dintre cele mai reușite variante ale acestei renumite gustări, care vă va surprinde prin simplitate și accesibilitate.

INGREDIENTE:

-1 pahar de chefir/lapte bătut/iaurt;

-3 pahare de făină (450 g);

-2 ouă;

-1 linguriță de zahăr;

-1 linguriță de sare;

-½ linguriță bicarbonat de sodiu;

-1 lingură de ulei;

-500 gr de cașcaval tare;

-unt.

MOD DE PREPARARE:

1.Amestecați chefirul cu 1 ou, apoi adăugați zahăr, sare, ulei și mai amestecați o dată.

2.Cerneți în compoziția obținută 2 pahare de făină (300 g) cu bicarbonat. În timp ce amestecați aluatul, încorporați treptat și făina care a rămas. Trebuie să obțineți un aluat moale și elastic.

3.Puneți aluatul într-un vas încăpător, îl acoperiți cu un prosop curat și îl lăsați să se odihnească.

4.Pregătiți umplutura. Dați cașcavalul prin răzătoare și adăugați 1 ou.

5.Modelați un șnur din aluat și îl împărțiți în 9 părți. Întindeți fiecare bucată de aluat în lipii.

6.Puneți umplutura în centrul lipiei și lipiți marginile.

7.Întindeți apoi pateul obținut, aplatizându-l ușor și întorcându-l pe toate părțile.

8.Coaceți khachapuri pe tigaia încinsă, fără ulei.

9.Peste fiecare khachapuri  puneți câteva bucăți de unt.

Pofta buna!

Răspunde