

Sunteți în căutarea unei rețete delicioase de khachapuri? Iată una dintre cele mai reușite variante ale acestei renumite gustări, care vă va surprinde prin simplitate și accesibilitate.
INGREDIENTE:
-1 pahar de chefir/lapte bătut/iaurt;
-3 pahare de făină (450 g);
-2 ouă;
-1 linguriță de zahăr;
-1 linguriță de sare;
-½ linguriță bicarbonat de sodiu;
-1 lingură de ulei;
-500 gr de cașcaval tare;
-unt.
MOD DE PREPARARE:
1.Amestecați chefirul cu 1 ou, apoi adăugați zahăr, sare, ulei și mai amestecați o dată.
2.Cerneți în compoziția obținută 2 pahare de făină (300 g) cu bicarbonat. În timp ce amestecați aluatul, încorporați treptat și făina care a rămas. Trebuie să obțineți un aluat moale și elastic.
3.Puneți aluatul într-un vas încăpător, îl acoperiți cu un prosop curat și îl lăsați să se odihnească.
4.Pregătiți umplutura. Dați cașcavalul prin răzătoare și adăugați 1 ou.
5.Modelați un șnur din aluat și îl împărțiți în 9 părți. Întindeți fiecare bucată de aluat în lipii.
6.Puneți umplutura în centrul lipiei și lipiți marginile.
7.Întindeți apoi pateul obținut, aplatizându-l ușor și întorcându-l pe toate părțile.
8.Coaceți khachapuri pe tigaia încinsă, fără ulei.
9.Peste fiecare khachapuri puneți câteva bucăți de unt.
Pofta buna!
- > 6 lucrări în livadă pe care este obligatoriu să le faci în luna iulie
- > Soluția de drojdie pentru grădină!
- > Știai că mărarul trebuie plantat lângă morcov și varză? Iată cum să asociezi corect plantele în grădină pentru a te bucura de o recoltă generoasă
- > Ardei pentru umplut (conservați pentru iarnă)!
- > Sarmale de urda in foi de vita