Utile
Îngrășământ natural pentru roșii!
05/03/2019

1.Gunoi de pasăre

Gunoiul de pasăre acționează asupra roșiilor nu mai rău decât un îngrășământ mineral complex: acesta conține mult azot și fosfor.

Este foarte eficient să folosiți gunoi proaspăt de pasăre diluat cu apă. Umpleți 1/3 din găleată (10l) cu gunoi de pasăre, apoi turnați apă până la margini. Lăsați amestecul la aer curat pentru 7-10 zile, după care diluați 500 ml de amestec în 10l de apă. Turnați lichidul obținut printre rânduri, folosind câte 5-6l la 1m².

Gunoiul uscat de pasăre la fel poate fi folosit ca îngrășământ pentru roșii. Turnați 10l de apă peste 500 gr de gunoi, acoperiți ermetic recipientul cu folie de plastic (să nu se evapore azotul) și infuzați amestecul timp de 3-5 zile, amestecându-l zilnic. Apoi amestecați soluția cu apă în proporții de 1:20 și turnați câte 0,5-1l sub fiecare tufă.

2.Gunoi de grajd

Este bine să alternați soluția de gunoi de grajd cu alte remedii naturiste. Acest îngrășământ se prepară simplu: ½ găleată de gunoi se umple cu apă, se acoperă cu un capac și se lasă pentru 1 săptămână la loc cald. După care, infuzia se amestecă bine și se diluează cu apă în proporții de 1:10. Folosiți câte 0,5-1l de fertilizant sub fiecare tufă.

3.Urzica

Măceratul de urzică se face din frunze tinere: în ele se acumulează mult azot, potasiu și fier. Umpleți 2/3 din recipient (mărimea acestuia depinde de cantitatea de fertilizant necesară pentru grădina dumneavoatsră) cu urzici, apoi turnați apă, dar nu până la margini, puneți un capac și lăsați la măcerat pentru 7-10 zile la loc cald.

Când începe procesul de fermentație, 1l de infuzie se diluează în 10l de apă și cu soluția obținută se udă roșiile sub rădăcini, folosind câte 1-2l la fiecare plantă.

Totuși, acest îngrășământ nu se folosește des. Se efectuzează câte 2 fertilizări cu urzică pe lună.

 


 

Spor la grădinărit!

Răspunde