Utile
Informatii privind soiul de cais URIASA DE CEGLED
26/09/2017

Pomul are un coronament usor rasfirat , destul de des si este mediu-viguros.Acest soi este productiv si totodata este rezistent la viroze.
Caisul Uriasa de Cegled are fructul mare, cu pieleta colorata in portocaliu cu pete rosii pe partea expusa soarelui.. Fructele sunt medii spre mari (70-100g), de forma ovoidala ; pielita este de culoare portocalie; pulpa este portocalie, suculenta, consistenta, neaderenta la sambure ; miezul samburelui este dulce.
Fructele sunt ideale pentru duceata si compot, contin o serie de vitamine si minerale benefice sanatatii omului. Caisele sunt apreciate de catre consumatori, atat pentru consum in stare proaspata, dar si industrializate sub forma de dulceata, compoturi, gemuri, nectar, fructe congelate, lichioruri, distilate.Caisele au efect benefic asupra digestiei, contribuie la formarea hemoglobinei.
Principalele componente ale caiselor sunt: substanta uscata 10,6-21,71%, zahar 6-15,68%, aciditate totala 0,34-2,61%, proteine brute, pectine, substante minerale, K, P, Ca, vitaminele A, C, P, E.Valoarea energetica este de 21-77 calorii/100 g.

Răspunde