

Tarabele piețelor sunt pline deja cu prune gustoase, numai bune pentru a fi transformate în unul dintre cele mai îmbietoare preparate ardelenești.
Vă prezentăm o rețetă delicioasă de gomboți cu prune, care pot fi serviți ca desert sau ca fel principal.
Gomboții sunt prune învelite într-un aluat pe bază de cartofi, care se fierb și se tăvălesc apoi prin pesmet. Aluatul trebuie să fie potrivit de tare, pentru a nu se desprinde, dar suficient de moale ca să se pătrundă bine. De obicei se servesc cu zahăr, scorțisoară și opțional smântână.
Corina Ureche a pregătit niște gomboți fragezi și aromați a căror rețetă se află pe blogul ei.
Ce alte rețete gustoase cu prune pregătiți?
- > 6 lucrări în livadă pe care este obligatoriu să le faci în luna iulie
- > Soluția de drojdie pentru grădină!
- > Știai că mărarul trebuie plantat lângă morcov și varză? Iată cum să asociezi corect plantele în grădină pentru a te bucura de o recoltă generoasă
- > Ardei pentru umplut (conservați pentru iarnă)!
- > Sarmale de urda in foi de vita