Știri
Fonduri pomicultură 2019: Ghidul final AFIR pentru accesarea banilor europeni
29/01/2019

Agenție pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) vine cu anunț mult așteptat de către românii care vor să acceseze fonduri europene pentru investiții în pomicultură. Ghidul Solicitantului final pentru submăsura 4.1a „Investiții în exploatații pomicole” (național şi ITI) și anexele aferente acestuia, au fost publicate pe pagina oficială de internet a AFIR.

Conform AFIR, scopul investițiilor sprijinite în cadrul acestei submăsuri este creșterea competitivității exploatațiilor pomicole prin dotarea cu utilaje și echipamente, înfiinţarea, modernizarea și/ sau extinderea unităţilor de procesare, înființarea de plantații pomicole, reconversia plantațiilor existente și creșterea suprafețelor ocupate de pepinierele pomicole.

De subliniat că AFIR a anunțat că sesiunea de proiecte pentru finanțarea investițiilor pomicole va fi lansată în curând, fără a se indica o dată exactă de la care se vor putea depune proiectele. Conform surselor Agrointeligența – AGROINTEL.RO, agenția de plăți ar intenționa să lanseze sesiunea de proiecte chiar la începutul lunii viitoare, cu o țintă pentru data de 1 februarie 2019.

Bugetul alocat acestei sesiuni a fost anunțat că va fi reprezentat de o sumă totală de 51 de milioane de euro.

Răspunde