Știri
Fermierii intră în greva foamei
02/08/2016

Luna august a început prin intensificarea protestelor fermierilor. Dimineața zilei a fost marcată de intrarea în greva foamei a fermierului Costel Caraș, crescător de vaci de lapte din Brănești, județul Ilfov. Domnul Caraș protestează în fața Ministerului Agriculturii pentru ca toți fermierii să își primească subvențiile de la APIA.

În cursul dimineții a avut loc o altă rundă de discuții la minister, din care a reieșit că modulul informatic pentru plata sprijinului cuplat pentru vacile de carne nu este încă funcțional. Astfel că Dumitru Grigorean, președintele ACBCR a intrat și el în greva foamei. Al treilea grevist este Vlad Adrian, crescător de vaci din Câmpulung.

Prima reacție a APIA a fost să anunțe că fermierul Costel Caraș a primit subvențiile restante, iar celelalte 2 dosare se află în procesare. Din moment ce modulul informatic este încă nefuncțional este dificil de estimat o dată exactă pentru finalizarea plăților pentru bovinele de carne. Ministrul Irimescu nu s-a aflat ieri în țară, dar este așteptat în cursul zilei de astăzi. Declarația făcută de APIA nu a fost bine primită de către domnul Caraș, care a repetat faptul că a intrat în greva foamei pentru toți fermierii, nu doar pentru a primi subvenția care i se cuvenea lui.

Au fost de asemenea publicate rapoartele cu plățile efectuate și cu cele aprobate spre plată. Aceste rapoarte sunt contrazise de către Zoltan Haller, președintele Asociaţiei Crescătorilor de Bălţate Româneşti.

Ce părere aveți despre decizia fermierilor de a intra în greva foamei?

 

Răspunde