Rețete
Dulceață de vișine și lime
15/07/2016

În timpul verii, ne bucurăm de savoarea și aroma fructelor proaspete autohtone și am vrea să păstrăm gustul lor și în perioada anotimpului rece. Putem conserva fructele prin congelare, deshidratare sau prepararea de dulcețuri și compoturi.

  • Congelarea este poate cea mai simplă metodă, dar fructele își pierd aspectul proaspăt și o parte din aromă.
  • Deshidratarea necesită achiziționarea unui aparat special și este un proces care poate dura mai multe zile, în funcție de cantitatea de apă din fructe.
  • Dulcețurile de asemenea schimbă un pic gustul fructelor, dar le păstrează culoarea și parfumul. Este important să alegeți fructe bine coapte, proaspete, dar fără urme de lovituri și pete.

Nouă ne place mult gustul fructelor în dulceață și dorim să vă prezentăm o rețetă simplă, dar specială și sănătoasă pentru o dulceață de vișine delicioasă. Corina vă așteaptă pe blogul ei pentru a descoperi metoda de preparare.

Voi cum conservați fructele?

Răspunde