De ce avem nevoie pentru reteta de dovlecei sau castraveti murati in saramura, fara conservanti?
–dovlecei fragezi (sa nu aiba semintele mari)
-sare (de mina, pentru muraturi, nu marina, daca se poate)
–usturoi
–ardei iute
–marar uscat (bete de marar)
–frunze de visin
-1 morcov (optional, nu e obligatoriu)
-1 ceapa
-seminte de mustar
Cum se prepara castravetii sau dovleceii murati in saramura?
Se spala dovleceii/castravetii si ori se lasa intregi (se taie doar capetele) ori se taie felii. Taiati felii ocupa mai putin loc, se face economie la borcane. Se pun in borcane, se adauga usturoi (1-2 catei de usturoi la borcan de 1 kg), un varf de ardei iute, se pot intercala felii de morcov. Deasupra se pun frunzele de visin si betele de marar. Separat se face saramura: 1 lingura de sare la 1 l de apa, se amesteca bine pana cand se dizolva, apoi se toarna in borcane.
Se pun borcanele undeva la soare si se vantura zilnic, de 3-4 ori pe zi, daca se poate. In cateva zile se mureaza si sunt absolut deliciosi.
Sursa:https://pofta-buna.com/dovleceicastraveti-murati-in-saramura-reteta-naturala-fara-conservanti/
- > 6 lucrări în livadă pe care este obligatoriu să le faci în luna iulie
- > Soluția de drojdie pentru grădină!
- > Știai că mărarul trebuie plantat lângă morcov și varză? Iată cum să asociezi corect plantele în grădină pentru a te bucura de o recoltă generoasă
- > Ardei pentru umplut (conservați pentru iarnă)!
- > Sarmale de urda in foi de vita