Utile
Cultura castraveților: sfaturi pentru o cultură profitabilă cu semințe AGROSEL
12/04/2019

Cultura castraveților – sfaturi pentru o cultură profitabilă cu semințe românești produse de AGROSEL! În ultimii ani, legumicultura a progresat de la etapa tradițională la o etapă intensivă și creativă prin crearea de hibrizi de generație nouă care au capacitatea de a transforma energia și cheltuielile în producții ridicate și stabile. Noii hibrizi de castraveți din portofoliul companiei AGROSEL sunt capabili să facă față bolilor și dăunătorilor care amenință tot mai mult culturile. De asemenea, noii hibrizi de castraveți creați de AGROSEL sunt adaptați și la condițiile pedoclimatice din România.

Rezultatele și feedback-urile fermierilor ne-au dat încredere și ne-au îndrumat în crearea de noi hibrizi de castraveți de diferite tipuri, precum castraveți cornișon, semi-lungi și lungi.

Este un hibrid de castravete partenocarpic, de generație nouă, destinat culturilor palisate din sere și solarii, atât pentru ciclul I cât și pentru ciclul II. Plantele sunt viguroase, cu foliaj de culoare verde mediu. Hibridul nu necesită un volum mare de muncă pentru întreținere. Fructifică foarte bine atât pe tulpina principală cât și pe copili (2-4 fructe/axil). Fructele sunt uniforme, de culoare verde închis, cu țepi și formă cilindrică. Raportul lungime/diametru este de 3/1. Pulpa fructelor este compactă, crocantă și nu prezintă gust amar. Fructele își păstrează consistența și după murare. Hibridul se remarcă prin capacitatea mare de regenerare. Potențialul de producție este foarte ridicat. Desimea recomandată în cultură este de 20.000-22.000 plante/ha în spații protejate și 45.000-50.000 plante/ha în câmp deschis.

Rezistențe: HR: Px (făinare), CVYV (virusul galben al nervurilor de castraveți), Ccu (cladosporioză), CMV (virusul mozaic al castraveților).

Pentru comenzi de semințe de castraveți Siret F1: https://shop.agrosel.ro/semin-e-castrave-i-as-605-f1-100-sem.html

Răspunde