Rețete
Colțunași ”leneși” cu cartofi – delicios și rapid!
21/08/2017

Vă prezentăm o rețetă de colțunași leneși cu cartofi. Aceștia se prepară foarte simplu și rapid, iar în rezultat obțineți o mâncare caldă, delicioasă și aromată. Colțunașii leneși sunt perfecți pentru a fi pregătiți atunci când nu dispuneți de suficient timp pentru a prepara cina. Serviți-i cu sosul sau legumele preferate și obțineți de fiecare dată un alt fel de mâncare.

 Ingrediente

  •  400 g de cartofi (2 cartofi mari sau 4 medii)
  • 170 g de făină
  • 80 g de griș
  • 0.5 linguriță de sare
  • 1 linguriță boia de ardei dulce
  • 1 ceapă
  • 150 g de ciuperci champignon (sau alt tip de ciuperci proaspete sau congelate)
  • 3-4 linguri de ulei vegetal
  • piper negru măcinat
  • verdeață

Mod de preparare

  1. Fierbeți cartofii. Pisați-i până obțineți un piure.
  2. Adăugați în vasul cu piure grișul, sarea și boiaua de ardei. Amestecați.
  3. Treptat adăugați făina cernută și amestecați aluatul. Obțineți un aluat moale, elastic și nelipicios. Nu amestecați aluatul prea mult timp. Cantitatea de făină poate să fie puțin diferită de cea indicată în rețetă, deoarece depinde de calitatea acesteia.
  4. Împărțiți aluatul obținut în câteva părți. Redați-i fiecărei porții de aluat o formă cilindrică.
  5. Tăiați aluatul în felii mici și treceți-le prin făină.
  6. Puneți o cratiță cu apă pe foc. Când apa va începe să fiarbă, adăugați în cratiță puțină sare.
  7. Fierbeți colțunașii în cratița cu apă. Imediat amestecați-i, astfel încât să nu se lipească.
  8. Tocați mărunt o ceapă și prăjiți-o într-o tigaie cu ulei încins.
  9. Tăiați felii nici ciupercile și adăugați-le în tigaia cu ceapă. Prăjiți timp de câteva minute, până sunt gata.
  10. Îndată ce colțunașii vor ieși la suprafața apei, scoateți-i din cratiță cu ajutorul unei spumiere.
  11. Adăugați colțunașii în tigaia cu legume și amestecați.
  12. Prăjiți timp de 2 minute. Potriviți cu piper negru măcinat.
  13. Serviți colțunașii presărați cu verdeață tocată. La dorință, pot fi serviți cu smântâna sau maioneză de casă.

Pofta buna!

 

Sursa: bucatarul.eu.

Răspunde