Ingrediente:
Pentru aluat:
- 2 oua
-1/2 lingurita de sare
- un pahar de chefir (iaurt natural)
-100 gr unt sau margarina
- un plic praf de copt
- 250 gr faina
- 100 gr zahar
- un plic zahar vanilat
Pentru umplutura:
- 450 gr fructe congelate ( visine, coacaze . afine)
- zahar
Mod de preparare:
1. Amestecati untul cu zaharul.
2. Bateti ouale si sarea cu furculita.
3. Combinati ingredientele mentionate mai sus. Adaugati chefirul, faina, praful de copt si zaharul vanilat. Bateti amestecul cu mixerul la viteza mica. Trebuie sa obtineti un aluat de consistenta smantinii groase.
4. Turnati 2/3 din aluat intr- tava unsa cu unt.
5. Asezati fructele putin decongelate deasupra aluatului din tava. Presarati-le cu zahar si acoperiti-le cu aluatul ramas.
6. Coaceti checul la 180 grade, timp de 35-40 minute.
7. Presarati checul racit cu zahar pudra.
Pofta buna!
Sursa: www.retete-usoare.eu.
- > 6 lucrări în livadă pe care este obligatoriu să le faci în luna iulie
- > Soluția de drojdie pentru grădină!
- > Știai că mărarul trebuie plantat lângă morcov și varză? Iată cum să asociezi corect plantele în grădină pentru a te bucura de o recoltă generoasă
- > Ardei pentru umplut (conservați pentru iarnă)!
- > Sarmale de urda in foi de vita