Știri
Ce subvenții se plătesc în aceste zile?
22/06/2016

Veștile despre subvenții, plăți și modificările legislative țin prima pagină a tuturor jurnalelor agricole. Astfel că am selectat cele mai importante, pentru a vă oferi o imagine de ansamblu a situației actuale.

Cu începere de vineri, 17.06, au fost demarate plățile pentru sectorul de zootehnie, mai precis pentru Ajutorul Național Tranzitoriu 7, care reprezintă schema decuplată de producție, pentru bovinele de lapte. Sistemul de ajutor tranzitoriu se adresează fermierilor care au primit în anul 2013 subvențiile naționale directe complementare.

În cazul sprijinului cuplat pe zootehnie, sumele se ridică și la 1.248 de euro pe cap de vacă de carne și 844 euro în cazul vacii de lapte, dar mai există mici detalii care trebuie puse la punct pentru a demara și aceste plăți.

APIA vine cu vești bune și pentru fermierii care se încadrează în eșantionul de control. Începând de astăzi, 22 iunie, se vor efectua plățile pentru agricultorii care sunt în control, conform unui comunicat LAPAR:

În această perioadă este în plină desfășurare un program național care are ca scop cadastrarea gratuită a tuturor imobilelor și terenurilor din România. Există o motivație puternică în spatele acestui program: pentru a primi subvenții în anul 2020 pentru terenuri extravilane, este necesar ca acestea să fie înregistrate în sistemul integrat de cadastru și carte funciară.

Pentru cei care doresc să aleagă legume și fructe proaspete când merg la piață, vă prezentăm această scurtă listă de sfaturi utile.

Cum vi se pare progresul făcut de APIA la plata subvențiilor?

 

Răspunde