Rețete
Budincă de tapioca și lapte de cocos
09/09/2016

Sugestia noastră de astăzi conține două ingredinte mai puțin folosite: tapioca și lapte de cocos. Alegerea noastră a fost motivată de beneficiile nutriționale ale acestor alimente, pe care vi le vom prezenta pe scurt. Tapioca este un amidon alimentar și provine din rădăcina unei plante din America de Sud, numită manioc sau cassava. Se folosește ca agent de îngroșare în mâncăruri, mai ales în budinci. Conține carbohidrați sănătoși, acid folic, minerale, având în același timp un nivel scăzut de sodiu și colesterol. Laptele de cocos conține acizi grași saturați, care se absor ușor și ne dau energie. Acest tip de acizi grași sunt benefici pentru organism, reduc colesterolul și tensiunea, prevenind astfel infarctul și accidentele vasculare.

Sperăm că aceste beneficii v-au convins să încercați aceste produse în bucătăria voastră. Tapioca și laptele de cocos se găsesc în magazinele naturiste, uneori chiar și în supermarketuri.

Ideea Corinei este un desert simplu de făcut, rapid și foarte sănătos. Budinca de tapioca nu conține produse de origine animală și nici zahăr, fiind potrivit și pentru vegetarieni. Pentru a prepara budinca avem nevoie de perluțe de tapioca, lapte de cocoș, miere și fructe proaspete după gust. Ea a ales zmeură, nectarine și banane, dar cu tapioca merg foarte bine și afinele, murele sau merișoarele. Din experiența noastră, cel mai greu aspect al preparării budincii de tapioca e să așteptăm să se răceasă pentru a o consuma.

Pe blogul Corinei Ureche găsiți metoda de preparare pentru a vă bucura de acest desert delicios.

Așteptăm pozele și părerile voastre în secțiunea de comentarii.

Răspunde