Rețete
Ardei umpluți à la Corina Ureche
25/03/2016

Astăzi vă prezentăm rețeta care inaugurează colaborarea noastră cu doamna Corina Ureche. Povestea blogului ei culinar începe în octombrie 2009. Corina a început să gătească de nevoie atunci când locuia într-un cămin studențesc. Gătitul devine pasiunea ei și începe să experimenteze cu arome și condimente din bucătăria noastră și cea internațională.

Ceea ce ne place cel mai mult la blog este modul în care ne prezintă rețetele. O postare este o poveste în sine, uneori a ingredientelor și beneficiilor lor, alteori a istoriei felului de mâncare. Corina ne încântă cu rețete inedite de mâncăruri gustoase și sănătoase în același timp.

Rețeta de azi este una de post, ardei umpluți, dar care promite un gust deosebit obținut din ingrediente proaspete, autohtone. Unul din ingredientele principale ale umpluturii este hrișca, care este considerată un „medicament” din farmacia naturii.

Corina detaliază beneficiile pe care le aduce consumul de hrișcă:

Daca folositi in alimentatie hrisca nu cred ca trebuie sa va mai fac o introducere. Pentru cei care nu o folositi nu pot decat sa vi-o recomand cu mare cladura. Textura si aroma surprinzatoare, care au transformat reteta de ardei intr-una de poveste.

Hrisca nu contine gluten, scade colesterolul si stabilizeaza glicemia. Ajuta inimioara prin prevenirea bolilor cardio-vasculare, previne aparitia pietrelor la fiere si este bogata in vitamine, zinc si potasiu. Practic este sanatate curata. O puteti cumpara din magazinele naturiste sau Plafare si o puteti folosi la deserturi si mancaruri de tot felul: budinci, pilafuri, umpluturi pentru ardei, dovlecei, rosii si etc.”

Continurea vă invităm să o citiți pe blogul Corinei Ureche.

 

Răspunde