Utile
APLICATII MOBILE DE INTERES GENERAL, CARE AR FI BINE SA NU VA LIPSEASCA DIN TELEFOANE
07/05/2019

CPAC AFIR.DIT – Harta producatorilor si a produselor traditionale

Se apropie perioada vacantelor de vara si un ajutor de nadejde pentru a gasi produse traditionale de calitate in toata tara este Aplicatia CPAC!
In acest sens, Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale anunta ca aceasta aplicatie este disponibila si o puteti descarca atat pentru Android, cat si  pentru iOS!


Aplicatie pentru transmiterea automata a coordonatelor GPS la iniţierea apelului 112

”Apel 112”, lansată recent de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, este o aplicaţie pentru telefoanele mobile cu sisteme Android şi iOS, capabilă să genereze infomaţia de localizare şi să transmită poziţia geografică a telefonului.
Aplicaţia foloseşte conexiunea de date (internet) şi serviciul de localizare ale telefonului mobil (GPS) pentru a transmite către sistemul informatic al serviciului de urgenţă 112 informaţia de localizare în format AML (Advanced Mobile Location), conţinând coordonatele geografice ale telefonulului mobil.


Avertizare in caz de tornada

Trebuie sa facem si mentiunea ca, in urma evenimentelor meteorologice extreme din ultima perioada, serviciul RO-ALERT a adaugat si avertizarea pentru tornada. Cu toate acestea, observand reactiile celor care si-au instalat acest serviciu, suntem de parere ca desele, inutilele si in multe cazuri tardivele atentionari trimise, au tendinta de a-l face, cel putin pentru moment, deranjant si in mare masura lipsit de relevanta.

Răspunde