Utile
AgriSo – aplicația care te ajută să îți completezi cererea unică pentru subvenția de la APIA
25/09/2017

Declararea suprafețelor agricole la APIA este acum mai simplă ca niciodată cu ajutorul noilor aplicații pe bază de GPS și care stochează cu cea mai mare precizie harta și dispunerea pe hartă a solelor cultivate. Această funcție este disponibilă și în aplicația AgriSo, creată de tinerii fermieri Ștefan și Mihai Stănescu din județul Olt. Softul lor permite managementul exploatației agricole – cu urmărirea utilajelor la lucru în câmp, evidența rotației culturilor, a fertilizărilor și tratamentelor efectuate, dar și a producțiilor și, la final, al rentabilității fiecărei sole și hibrid în parte!

Cu aplicația AgriSo, orice fermier poate, cu precizie de câțiva centimetri, să vadă poziționarea exactă a tuturor terenurilor pe care le are în exploatare. Aplicația permite inclusiv o vizualizare istorică a evoluției patrimoniului de terenuri al fermei. Astfel, într-o formă grafică, se poate vedea cum față de anii precedenți s-au comasat sau dispersat suprafețele agricole pe care fermierul le are în exploatare.

Termenul limită de depunere de către fermieri a declarațiilor la APIA nu mai trebuie să reprezinte un motiv de stres și emoții, deoarece cu AgriSo  – www.agriso.ro nu mai sunt necesare nici drumuri repetate nici alte activități generatoare de pierdere de timp, conform lui Ștefan Stănescu: ”Cu acest soft agricol ținem foarte ușor evidența solelor. Avem istoricul din ultimii 5 ani, pe ce tipuri de culturi au avut fermierii în acest interval și de aici încolo ei pot să le modifice în cadrul aplicației. Pentru APIA îi ajută foarte mult pe fermieri, pentru că vor vedea în timp real ce sole lucrează și cum le lucrează și în cazul în care au avut anumite probleme de declarații din anii anteriori, vor putea să-și facă corectura, pentru că totu-i în timp real. Solele noastre sunt compatibile cu APIA și fermierii pot să le exporte de la noi din aplicație și le încarcă acolo automat. În felul ăsta fermierii au siguranța că ceea ce lucrează în câmp, aia și declară, pentru că de foarte multe ori, când se fac supradeclarări, e tendința să modifice dintr-o parte în alta anumite sole, numai ca să iasă suprafața dintr-un bloc fizic”.

 

Răspunde