Rețete
Batonașe din brânză dulce de vaci — un mic dejun minunat, preparat din ingrediente disponibile!
17/01/2019

Batonașele din brânză dulce de vaci reprezintă un mic dejun minunat. Ele se prepară rapid, în doar 20 minute, din ingrediente disponibile. Gustul lor minunat îi cucerește pe toți! Această rețetă vă va ajuta să vă diversificați meniul cotidian, mai ales dacă sunteți amatori de brânzeturi.

INGREDIENTE:

-450 g de brânză dulce de vaci;-un ou;

-100 ml de lapte;

-±300 g de făină;

-½ linguriță de sare;

-1-2 linguri de zahăr (puteți să-i ajustați cantitatea după gust);

-2 lingurițe de praf de copt;

-vanilie — după gust;

-ulei — pentru prăjit.

MOD DE PREPARARE:
 

1.Puneți brânza dulce de vaci într-un bol adânc. Adăugați laptele, oul, vanilia, sarea și zahărul. Pasați totul cu blenderul până la omogenizare.

2.Adăugați făina cernută și praful de copt. Inițial amestecați cu lingura/telul, iar apoi frământați aluatul pe suprafața de lucru, presărată cu făină.

3.Divizați aluatul obținut în jumătate, ca să fie mai confortabil să-l manipulați.

4.Întindeți fiecare bucată de aluat într-o foaie dreptunghiulară, cu grosimea de circa 5 mm. Tăiați-o în fâșii transversale, iar apoi divizați-le în jumătăți, trecând cu cuțitul prin mijlocul lor, în direcție longitudinală.

 

5.Suprapuneți câte 2 jumătăți de fâșie. Folosind un bețișor pentru sushi și așezându-l în mijlocul lor, presați-le puțin, astfel încât fâșia superioară să se plieze ușor spre centru.

6.Turnați o cantitate mare de ulei într-o tigaie. Puneți-l pe foc și încingeți-l: scufundați o spatulă de lemn în el și, cum numai uleiul din jurul ei va începe să clocotească, înseamnă că puteți începe prăjirea batonașelor.

7.Adăugați batonașele în ulei — cu partea superioară în jos. Prăjiți-le pe ambele părți, până se vor rumeni, pe foc puțin mai mic decât cel moderat.

8.Transferați-le pe prosoape de hârtie.

9.Dacă ați adăugat puțin zahăr în aluat, puteți să tăvăliți batonașele prin zahăr după prăjire.

Batonașele din brânză dulce de vaci sunt moi la interior și crocante la exterior. Incredibil de gustoase!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

Răspunde